Program

Del 1, kl 10.00-11.50: Meetup og lunsj, åpent for alle

Kristoffer Brandt (Enterprise account manager) og Paul Ahlgren (Senior Partner Solutions Architect) fra AWS deler siste nytt fra Amazon-universet, og forteller om noen av tjenestene man kan benytte seg av. Meetup-en vil rundes av med en enkel servering og mingling. 

Del 2, kl 12.00-16.00: Workshop, forbeholdt NExTdigital-medlemmene 

Anders Bjørnestad vil ta en gjennomgang av AWS-plattformen og de viktigste tjenestene der. AWS har også utviklet et arkitektur-rammeverk med fem grunnpilarer som vil bli demonstrert. Det vil deretter bli en mer interaktiv sesjon med live demonstrasjon av forskjellige løsninger og muligheter i AWS, og spørsmål og diskusjon rundt disse (tilpasses ihht. ønsker fra deltakerne):

- Skalerbare og robuste systemer er grunnlaget for alt vi gjør i skyen. Hvordan virker det i praksis? Er det dyrt? Og kan man designe en selv-reparerende arkitektur?  

- Serverless? Hva er det? Og hvordan virker det?  

- AI/bildegjenkjenning i kombinasjon med serverless er grunnlaget for å lage et fotoalbum 

- "Alexa, er Norwegian 402 i rute?" - hvordan vet hun det? Evt. hvordan lærer vi henne det? 

- MQTT er grunnlaget for mye rundt IOT, og kan brukes både til sensorer, men også til annen hendelsesbasert kommunikasjon. Vi ser på noen eksempler på det og bruk av AWS IoT-HUB i kombinasjon med andre AWS-tjenester   

Det vil også være anledning til å få tatt diskusjoner og spørsmål rundt andre problemer og hvordan man kan designe løsninger i AWS.  

Anders Bjørnestad jobber til daglig i Webstep i Oslo som teknisk rådgiver, og har en utviklerbakgrunn. Han har jobbet med AWS-plattformen i over 8 år, han er autorisert kursinstruktør på AWS, han organiserer AWS User Groups i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger og har også blitt tildelt tittelen AWS Community Hero av AWS. Les mer om Anders sin bakgrunn.

Paul Ahlgren og Kristoffer Brandt fra AWS kommer også til å være tilgjengelig under workshopen.

Vi gleder oss til en interessant og lærerik dag, som vi håper vil gi godt utbytte for alle som deltar. 

Hjertelig velkommen!