Velkommen til sikkerhetsseminar!

Velkommen til sikkerhetsseminar!

NExTdigital og ÅKP inviterer til sikkerhetsseminar på NMK 13. september. Vi setter blant annet fokus på trusselbildet, menneskelig sårbarhet, sikkerhetsledelse, investorperspektivet og håndtering av uønskede hendelser. Arrangementet er åpent for alle. Vel møtt!

Hensikten med seminaret er bevisstgjøring, kompetanseheving og formidling av erfaringer og praktiske tips, og det passer spesielt godt for deg som er leder, styremedlem, nysgjerrig, eller har en rolle innen IT. Du trenger ikke å ha teknisk kompetanse. 

Tid/sted: 13. september kl 09-12.30 (registrering fra 08.30 - vi avslutter med felles lunsj kl 12), Innovasjonsarenaen, NMK    

Arrangementet er fulltegnet, men du kan sette deg på venteliste ved å fylle ut skjemaet nederst på denne siden. 


Program: 

09.00 - 09.05 Velkommen v/NExTdigital og ÅKP


09.05 - 09.30 Vigleik Hustadnes - Leiar Informasjonssikkerhet, Tussa IKT

Sikkerhetsledelse i praksis. Vi kan reise på seminar og høre om trusselbildet, GDPR og om sikkerhetskultur. Vi kan lage strategiske sikkerhetsmål, RoS-analyser, sikkerhetspolicyer og retningslinjer, men slike dokumenter har ingen verdi om de bare blir hentet fram fra arkivet og lest for årlig revisjon. Vigleik Hustadnes forteller om sine erfaringer med ISMS-arbeid som gir reell sikkerhet i hverdagen.


09.30 - 09.55 Jørgen Dyrhaug - Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM). Ekspert på strategisk cyber-sikkerhet

I løpet av drøye 20 år er IKT tatt i bruk i større eller mindre grad på de aller fleste områder, - skritt for skritt innen den enkelte bedrift/institusjon, - uten at man samtidig har tilstrebet noen samlet oversikt over IKT-avhengighet og samfunnsmessige konsekvenser. Hvorfor? 

Og hvordan kan det ha seg at de færreste, strengt tatt, er kompetente nok til å forstå utfordringene knyttet til bruk av IKT, samtidig som de aller fleste bruker IKT som om de faktisk skjønner hva de driver med? Og er det sikkert at hovedutfordringer er "dem", og ikke "oss"?


09.55 - 10.20 Nina Hoddø Bakås - Venture Developer, Antler

Er informasjonssikkerhet et krav fra investorer?  Cyberangrep eller databrudd kan påvirke et selskap på flere måter, hvor alle påvirker økonomien, ved bøter, kostnader ved reparering, nedetid eller fall i aksjekurs. Dette kan i verste fall påvirke en nylig investering til å gå til noe annet enn hva den var tenkt for i selskapet.


10.20 - 10.40 Pause 


10.40 - 11.05 Erlend Andreas Gjære - Gründer og daglig leder, Secure Practice. Spesialist på sikkerhet og mennesker

Kan vi digitalisere oss unna menneskelig sårbarhet? De aller fleste brudd på informasjonssikkerheten kan relateres til menneskelig svikt. Samtidig vet vi at maskiner alltid gjør som de blir bedt om, og dermed skulle vel problemet være løst i digitaliseringens tid? Ja, om det bare var så enkelt.

Foredraget gir en innføring i ulike typer menneskelige feil, og hvordan disse kan påvirke cybersikkerheten vår. I tillegg ser vi nærmere på hvordan negative konsekvenser kan unngås, med hjelp fra både mennesker og maskiner – i samspill.

11.05 - 11.30 Vegard Kjerstad - Leder for Ateas Incident Response Team 

Håndtering av sikkerhetshendelser. Vegard deler erfaring fra reelle hendelser og hvordan de påvirker norske virksomheter.


11.30 - 11.55 Marit Tokle - Mobile consultant, Sopra Steria 

Gamifisering av informasjonssikkerhet med TG:Hack. TG:Hack holdes vært år på LAN-partyet The Gathering av en gjeng frivillige utviklere. Konkurransen er i jeopardy-stil, som betyr at det er flere kategorier og hver kategori har et sett av oppgaver med forskjellige vanskelighetsgrader. TG:Hack fokuserer på å lage veiledende oppgaver for å lære sikkerhet og hacking til nybegynnere, og utfordrende oppgaver for rutinerte hackere. Vår visjon er å gi spesielt unge, men også alle andre, som er interessert sikkerhet et sted å starte og et miljø å utvikle seg i og finne andre med like interesser. 


11.55 Avslutning og felles lunsj

Pris: Kr 500 inkl lunsj (eks mva). Er du student? Send oss en e-post på post@nextdigital.no, så registrerer vi deg uten kostnad

Gruppe