Program

08:15

Registrering og omvisning

Konferansen blir arrangert i den nye innovasjonsarenaen ÅKP Blue Innovation Arena, et banebrytende digitalt senter for virtuell prototyping, testing og visualisering. Arenaen ligger i hjertet av NMK II, og ønsker Future Talks Next Tech velkommen en uke før den offisielle åpningen! 

09:00

Velkommen

Anja fra NExTdigital ønsker velkommen

09:15

Digital investering må fokusere på langsiktig transformasjon

Geir Balsnes - Gartner Group

Selskaper med styremedlemmer som har digital ekspertise er i snitt 26 % mer profitable og har 12 % høyere verdi på børsen enn de som ikke har det. Hvilke teknologitrender bør vi følge med på i 2017?

09:45

Teknologi som endrer samfunnet

Arne Krokan - NTNU

Teknologi endrer både måten vi arbeider på og samfunnet vi lever i. Hva kan vi forvente? Har vi forståelse for at endringer er nødvendig?

10:30

Pause med kaffe og ny tech

11:00

Hva er Internet of Things og hva betyr det for deg?

Tarjei Vassbotn - Disruptive Technologies

Er du nysgjerrig på hva Google og norske Disruptive Technologies jobber med? Det får vi innblikk i når Tarjei deler sine erfaringer med oss. Hvilke muligheter og utfordringer finnes?

11:30

Sterke designmiljøer som konkurransefortrinn

Helle Hoem-Martinsen - Cisco

Når økonomien drives av tjenester og programvare får design en utvidet rolle i samfunn og næringsliv. Design kan menneskeliggjøre teknologi og skape mening rundt det komplekse, abstrakte og dynamiske. Fra den første designeren ble ansatt i 1998 til i dag, har miljøet ved Cisco på Lysaker utviklet seg til å bli et av Norges største og mest prisbelønte interne multidisiplinære designmiljøer.

12:00

Intro Future Talks Innovasjonsworkshop – Design thinking & tech enabling

Eline Giskeødegård og Trond Dagsland - Eggs Design

Future Talks Next Tech er mer enn en konferanse. Møre og Romsdal Fylkeskommune støtter prosjektet som ble startet av Norwegian Rooms i 2016. Med NExTdigital på laget utvides målgruppen i 2017 og vi benytter deltakernes tverrfaglige kompetanse til å identifisere fremtidige utviklingsområder og mulighetsrom. 

12:15

Lunsj i kantina

12:45

Future Talks Innovasjonsworkshop

Eline Giskeødegård og Trond Dagsland - Eggs Design

Gjennom workshopen skaper vi refleksjon og får innspill på hvilke teknologitrender bedriftene må ta inn over seg nå for å være aktuelle i fremtiden. Resultatene blir samlet og formidlet i en rapport som kan være et nyttig bidrag til bedriftenes strategiutvikling. 

13:45

Robotene kommer

Silje Vallestad

Det er ikke et spørsmål OM roboter og kunstig intelligens tar jobbene våre, men om hvor fort og hvor mange. Futurister hevder at så mange som 50% av dagens jobber ikke vil eksistere om 25 år, men samtidig kommer mange nye jobber til. Silje tar pulsen på roboter idag, og hvilken betydning de kan ha i fremtiden. 

14:25

Industri 4.0 i praksis

Steffen Viddal - Viddal Automation

Fra digital modell til digital produksjon. Viddal Automation er en liten, lokal bedrift med en stor ambisjon om å hente produksjonen hjem til Norge. Steffen demonstrerer interaktivitet mellom mennesker og roboter for oss på Next Tech, og forteller om sine avanserte automasjonsløsninger basert på en egenutviklet produksjonsmetode. 

14:45

Pause med beinstrekk og mer tech

15:15

Fra 57 studenter til et ingeniørteam med ferdigbygd bil på 8 måneder

Rebecca Sandstø - Revolve NTNU

Revolve NTNU har i år utviklet, bygget og kjørt sin sjette bil. Den elektriske racerbilen er firehjulsdreven, veier 176 kg og kjører 0-100 km/t på 2.2 sekunder. Hva kan vi lære av studentenes drivkraft, når de måles på alt fra rundetider til kostnadseffektivitet og innovasjonsgrad?

15:35

Hvordan vil skyen påvirke din fremtidige business?

Paul Ahlgren - Amazon Web Services

Å flytte tjenester ut i skyen er et aktuelt tema for mange. Amazon Web Services er ledende på ny teknologi for skytjenester og har på 11 år har vokst fra 0 til 12,2 milliarder dollar i omsetning. Tidligere var Paul sjefsarkitekt for Skandiabanken og han mener at utnyttelse av skyen gjør det mulig for bedrifter å øke sin innovasjonsevne. 

16:05

Digital endringstakt og vilje

Silvija Seres

Den fjerde industrielle revolusjonen endrer ikke bare forretningsmodeller og markedsposisjoner, den endrer hvordan vi jobber, hvordan vi leder, og hvordan vi er. Vi ser på hva som skjer i denne store teknologidrevne omveltningen av alle næringer og samfunn, og hvordan vi kan best tilpasse oss og drive denne endringsreisen på en konstruktiv måte. 

Foredragsholdere

Vi har fått med oss noen av Norges fremste foredragsholdere innenfor det brede digitaliseringsfeltet. Vi anbefaler at du setter av datoen 21. september.

Arne Krokan

Arne Krokan

Arne er professor i teknologi, kommunikasjon, organisasjon og ledelse ved NTNU, og i digital markedsføring / digital økonomi og forretningsutvikling ved Høyskolen Kristiania. Han har utdanning i psykologi, statistikk, sosiologi og medievitenskap. Han har blant annet publisert «Det friksjonsfrie samfunn», «Nettverksøkonomi», «Smart læring» og «Den digitale økonomien». Arne arbeider for øyeblikket med en bok som omhandler sensorikk og big data. Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge, skrev i år: «Er det en ting som burde stå på TO DO lista til enhver ledergruppe i 2017, så er det å invitere professor Arne Krokan fra NTNU».

Silvija Seres

Silvija Seres

Silvija er matematiker og teknologiinvestor. Hun har bakgrunn fra algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley, strategisk ledelse i Fast Search and Transfer, og tjenesteutvikling i Microsoft. Hun jobber nå som styremedlem i flere store selskaper, inkludert Nordea Bank AB og NRK, og som aktiv investor i flere teknologibedrifter. Silvija har en brennende interesse for gründerskap og nytenking i forretningslivet og samfunnet. I regi av Oslo Businessforum står Silvija bak Podcasten: «de som bygger det nye Norge- ledere som viser vei i den digitale transformasjonen» .

Tarjei Vassbotn

Tarjei Vassbotn

Tarjei ble i fjor hentet hjem fra Silicon Valley for å forme den nye visjonen til Disruptive Technologies: selskapet som skal revolusjonere verden ved hjelp av kostnadseffektiv sensorteknologi . Vassbotn har etablert flere teknologiselskaper i Norge og var inntil for kort tid siden globalt ansvarlig for utviklerne på IoT i Google. Han satt på Google-siden av bordet da Disruprive Technologies presenterte konseptet, og visste umiddelbart at dette ville han være med på. Selv om Google anstrengte seg for å beholde han i Mountain View i Silicon Valley, dro han hjem til Norge for å jobbe for Disruptive Technologies.

Silje Vallestad

Silje Vallestad

Silje er gründer og har vunnet flere priser innen innovasjon og ledelse. Hun er utnevnt til Young Global leader av World Economic Forum og kåret som en av Nordens 20 fremste businesstenkere av Nordic Business Forum. Gang på gang har hun kastet seg ut på dypt vann og lært å svømme. Hun har hatt suksess ved å tenke utenfor boksen, men hun har også gått på trynet. Alle erfaringer har gjort henne til en bedre leder og innovatør. Silje gleder seg til å dele sine erfaringer med oss på Next Tech.

Paul Ahlgren

Paul Ahlgren

Paul jobber som Partner Solutions Architect for Amazon Web Services. De er ledende i å utvikle ny teknologi for skytjenester og har på 11 år har vokst fra 0 til 12,2 milliarder dollar i omsetning. Tidligere var Paul sjefsarkitekt for Skandiabanken og han mener at utnyttelse av skytjenester gjør det mulig for bedrifter å være mer innovative, samt raskere til å nå nye markeder. Innovative bedrifter finner stadig nye bruksområder for tjenestene, noe vi får høre mer om.

Geir Balsnes

Geir Balsnes

Geir er partner i Gartner Group, en aktør som ligger aller lengst fremme innen trender og retninger innenfor teknologi. Geir har tidligere vært IT sjef i Ekornes, og han mener at digital kompetanse gir økt omsetning. Gartners trendrapport viser at selskaper med styremedlemmer som har digital ekspertise har bedre forutsetninger. De som satser på digital kompetanse er i snitt 26 % mer profitable og har 12 % høyere verdi på børsen. Dette skal han snakke mer om på Next Tech.

Helle Hoem-Martinsen

Helle Hoem-Martinsen

Helle er UX Manager i Cisco. Fra den første designeren ble ansatt i 1998 til i dag, har designmiljøet ved Cisco utviklet seg til å bli et av Norges største og mest prisbelønte interne multidisiplinære designmiljøer. Med skytjenesten Spark og nylanserte produkter som Spark Board og Spark Room Kit, er Cisco i ferd med å nå ut over den tradisjonelle videokonferansesfæren. På Next Tech får vi historien om hvordan design og brukeropplevelse ble et langsiktig og strategisk satsningsområde for Cisco — en drivkraft for verdiskapning og innovasjon.

Rebecca Sandstø

Rebecca Sandstø

Rebecca er prosjektleder for Revolve NTNU, et Formula Student lag som hvert år deltar i verdens største ingeniørkonkurranse for studenter. I Formula Student blir deltakerlagenene bedømt på alt fra rundetider til kostnadseffektivitet og innovasjonsgrad. Revolve NTNU består av 57 studenter og har i år utviklet, bygget og kjørt sin sjette bil. Den elektriske racerbilen er firehjulsdreven, veier 176 kg og kjører 0-100 km/t på 2.2 sekunder. Rebecca kommer for å snakke om organisering av en gjeng som skal utvikles fra 57 studenter til et ingeniørteam med ferdigbygd bil i løpet av 8 måneder.

Eline Giskeødegård og Trond Dagsland

Eline Giskeødegård og Trond Dagsland

I Future Talks Innovasjonsworkshop blir vi kjent med EGGS Design. Eline er Head of Connected world mens Trond er Head of Learning Journeys og sammen har de lang erfaring fra områder som innovasjonsledelse, implementering av nye forretningsområder, konseptutvikling og designstrategi. De kommer til Next Tech for å fasilitere vår workshop, hvor vi inspireres til å se teknologiske muligheter for fremtidige satsinger som vil gi økt konkurransekraft.