For andre år på rad inviterte vi til adventsfrokost for alle i NExTdigital, så nå er vi enige om at det har blitt tradisjon! Det ble en god start på dagen sammen med gode kolleger fra nettverket, og godt over 30 oppmøtte. 

Vi var så heldige å få besøk av forretningsanalytiker Fredrik Ødegård Nilsen fra Ekornes, som nettopp ble kåret til Årets Brobygger av e24. Prisen ble tildelt i forbindelse med Årets Ledertalenter 2019. Fredrik fortalte både om Ekornes sin historie, prosessen med å få kinesiske eiere og ikke minst personlige refleksjoner han har gjort seg med å jobbe på tvers av ulike kulturer. Fredrik skapte rom for ettertanke, samtidig som latteren satt løst - en god kombinasjon! Avlutningsvis fikk deltakerne fire tips for å lykkes i samarbeid med mange kinesere: 1: vær fleksibel - det mange veier til Rom (og Beijing). 2: Relasjoner og tillit er viktig! 3: Alt er forhandlinger! Det fjerde tipset er anvendelig både på jobb og hjemme: prøv å tolke folk i beste mening - vi møter mye på vår vei som ikke alltid er like lett å forstå, men med et utgangspunkt om gode intensjoner blir det uansett mye bedre. 

Vil du bli bedre kjent med Fredrik? Les intervjuet med e24 her. Ikke bare det, Trond Veibust i datterselskapet IMG kom på andreplass i E24 sin kåring av unge ledertalenter. Les mer om Trond her.