Det var en fryd å ønske medlemmene våre velkommen til Pir for en dag smekkfull av inspirasjon. 
Store deler av samlingen gikk til etablering og å sette retning for de ulike forumene som du kan lese mer om her.
Under programposten "2 minutes to convince" fikk medlemsbedriftene frie tøyler og åpen scene for å gi innsikt til resten av medlemsbedriftene om seg og sin bedrift. Styreleder i NExTdigital Geir Balsnes fortalte om den hybride hverdagen, og daglig (g)leder Kine Berild Norheim fortalte til et lydhørt publikum hva det betyr at NExTdigital er kunnskapsdrevet i alle ledd, hvor NExTdigital er i dag og hvor vi skal. På scenen fikk vi også besøk av Kjersti Kjos Longva fra NTNU og Tove Bjørkavåg fra Sparebanken Møre som med entusiasme delte nyheter om prosjektet TEFT summership & InnoPraksis TEFT-lab. Dette er  internships via TEFT-lab som gir studenter og bedrifter mulighet til å møtes og utforske problemstillinger sammen. Publikum fikk også bli litt bedre kjent med NExTdigital styret. Hele programmet ble pakket inn i levende rammer levert av lærere og elever fra Ålesund videregående skole. 

-  Vi ønsker å praktiserer det vi "predikerer" med å legge til rette for gode møter mellom medlemmene våre som igjen gir mulighet for faglig påfyll og utvikling. Derfor har rammene for dette arrangementet vært ekstremt viktig for oss. Vi ønsket at medlemmene våre skulle være med på en helhetlig reise fra start til slutt, der de og vi,  sammen skulle stå i prosess, se, oppleve og føle prosessen med kunst og kultur som drivkraft for innovasjon, sier koblingsmagiker i NExTdigital Lin Marie Norberg Jacobsen.

I forkant av kick off inngikk NExTdigital og de estetiske fagene, musikk, dans, drama og kunst, design og arkitektur ved Ålesund videregående skole et samarbeid. Elevene og lærerne fikk i oppdrag å male "lerretet" Pir med musikk, dans, skulpturer, skygger og tegning med tema hardt og mykt - teknologi og mennesket. 

-  Samarbeid som dette med NeXtDigital, er for oss viktig for at elevene skal få et reelt møte med det lokale næringslivet og eksponere kunstneriske ideer til et reelt publikum. Ålesund videregående skole har en stor kunstfaglig avdeling med elever på musikk, dans, drama og kunst, design og arkitektur som hele tiden utfordres på det å stå i prosess, håndtere det ukjente, lete etter alternative måter til målet og å bygge sterke team, sier avdelingsleder for estetiske fag, Endre Volden. 

Vi avsluttet kvelden med lave skuldre i 6. etasje med en sofaprat med lederne før vi alle ruslet ned til Dampsentralen for middag og gøy.

Tusen takk for at dere kom, delte og lyttet. Vi ønsker å rette en ekstra stor takk til prosesslederne for de ulike forumene og styret i NExTdigital. Nå starter den virkelige jobben med å sette til livs alle innspill  og initiativ. Vi gleder oss til fortsettelsen, nå setter vi fart!