Pir og NExTdigital inviterte til mini-konferansen "Hva nå, sjef?" 12 august. Sentrale spørsmål vi disuterte var for eksempel, hvordan blir jobbhverdagen nå? Hvordan lede og bli ledet via hjemmekontor? Og hvordan finne tilbake tilliten og tonen på jobben? Spørsmålene var mange, og heldigvis var ideene til løsninger også mangfoldige. Dette var faktisk tidenes første(!) arrangement på Pir, som jo var ekstra stas. 

Vi var en akkurat passe stor gjeng, og vi ble igjen lenge etter oppsatt tid for å diskutere perspektivene som kom frem under konferansen. Faktisk har noen av deltakerne tatt tematikken rundt covid-19 enda lenger, og vi gleder oss til å dele mer om dette på et senere tidspunkt! Skikkelig cliffhanger, der altså. 

Lene Flem Debess, leder HR og organisasjon i Optimar, sa følgende etter arrangementet: "Så fint å endelig få treffes fysisk igjen, og å få både faglige og lokale perspektiver på en problemstilling som er høyrelevant for samtlige arbeidsgivere i tiden er vi inne i nå. Dette var god inspirasjon til å fortsette utviklingen av arbeidsformene vi skal ha Optimar fremover" 

I tillegg til Lene fra Optimar, var også NExTdigitalere fra Driw, Furuno, Adviso, Visma Avento, Ålesund Kommune og Sunnmørsposten tilstede. I tillegg til selve arrangementet, benyttet vi også anledningen til å tappe innsikt fra denne bra gjengen på hvordan vi best skal gjennomføre arrangementer som dette fremover. Tilbakemeldingene var at det å få digitalt påfyll kan fungere godt når vi samles fysisk og bruker tid på å forankre og koble det til lokale forhold både underveis og etterpå. Dette blir ikke siste gangen vi kjører hybrid på den måten!

PS: For å gi våre følgene (på Instragram) en liten smakebit av arrangementet, delte vi noen høydepunkter fra innleggene langsmed gjennom dagen. I tillegg stilte vi også våre følgere noen spørsmål, for å ta litt "tempen" på hva man selv reflekterer om arbeidslivet post-covid. Sjekk gjerne ut bildene i bildekarusellen for en smakebit. Vi spurte også spørsmålet om kontoret best? Eller hjemmekontoret helst? Vi fikk endel svar, og de var ganske unisone: vi vil være på kontoret, men litt hjemmekontor gir både fleksibilitet og rom for å kunne ta enkelte "produksjonsdager" hjemme. Noen fremhevet også at å ha et mer etablert hjemmekontor gjør det lettere å jobbe hjemmefra med syke barn, og at terskelen for å jobbe hjemme når man er for syk til å komme på kontoret pga smittehensyn, men frisk nok til å jobbe, mye lavere.