Først ut var dagens arrangementssponsor IoT Value v/daglig leder Jo Sundheim. Selskapet leverer IoT-programvare, tilkoblingstjeneste og programvare til kunder i hele Europa - deriblant NoFence. Sundheims budskap var blant annet at partnerskap innen IoT er vinn-vinn, selv fokuserer de på å bygge økosystemer ved å introdusere kunder og partnere for hverandre. 

Tarjei Vassbotn innledet med en generell introduksjon til IoT, og fortalte deretter om strategi og lærdommer fra tiden i både Google og Disruptive Technologies. Noe av det viktigste å ta med seg: - Det handler om mennesker! Vassbotn viste også bilder fra sitt hjem i Volda, der han i flere år har hatt geiter med virtuelle gjerder fra Nofence. Selv er han en av Nofence sine opprinnelige pilotkunder, og åpenbart også en stolt ambassadør!

Oscar Hovde Berntsen er gründer og CTO i Nofence. Han fortalte om hvordan alt startet med en idé på 90-tallet, da han tenkte at det måtte gå an å kvitte seg med fysiske gjerder for å bedre dyrevelferden. Siden den gang har det vært mange opp- og nedturer, nå løsner det for alvor for den dyktige gjengen på Batnfjordsøra. I dag rigges selskapet for internasjonal vekst, og er blant annet omtalt i Forbes. Nylig ble de kåret til et av de mest verdifulle IoT-selskapene å følge med på i verden, og fremtiden ser svært lovende ut.  Det er 379 millioner beitedyr i verden - 1 % av markedet kan gi en omsetning på 12,4 mrd.  Et prakteksempel på tverraglig innovasjon, mener vi! Berntsen hadde følgende anbefaling til potensielle gündere: Sett deg mål! Så vet du hele tiden hva du drømmer om å få til.

Et engasjert publikum stilte mange gode spørsmål underveis, og vi takker alle som deltok og bidro! Under finner du presentasjonene til Tarjei, Oscar og Jo:


Presentasjonen til Tarjei Vassbotn, Disruptive Technologies

Presentasjonen til Oscar Hovde Berntsen, Nofence

Presentasjonen til Jo Sundheim, IoT Value