Marit vil holde foredraget Gamifisering av informasjonssikkerhet med TG:Hack på sikkerhetsseminaret vi arrangerer sammen med ÅKP 13. september. Les mer og meld deg på her. 

OM FOREDRAGET

TG:Hack holdes vært år på LAN-partyet The Gathering, der det arrangeres av en gjeng frivillige utviklere. Konkurransen er i jeopardy-stil, som betyr at det er flere kategorier og hver kategori har et sett av oppgaver med forskjellige vanskelighetsgrader. TG:Hack fokuserer på å lage veiledende oppgaver for å lære sikkerhet og hacking til nybegynnere, samt utfordrende oppgaver for rutinerte hackere. Visjonen er å gi spesielt unge, men også alle andre, som er interessert sikkerhet et sted å starte og et miljø å utvikle seg i og finne andre med like interesser. 

Oppgavene går ut på å finne en tekststreng som kalles et flagg. Å få tak i et flagg gir et rush som gjør at man ønsker å finne flere, som igjen gjør at man lærer utrolig mye kult innen data, programmering og hacking. Deltakerne får bryne seg på alt fra å sjekke cookies i nettleseren, tolke pakkedumper, eller å finne ut hvilket esoterisk programmeringsspråk er brukt og hvordan man kjører det. Vi presenterer dårlig implementerte kryptoløsninger, slik at deltakere får utnytte svakheter i dårlig bruk av RSA og elliptisk kurve-kryptografi. De får også prøve seg på å utnytte sårbarheter i binærfiler, og til og med reverse engineere kjernemoduler, eller implementere en bootloader.

De siste årene har TG:HACK arbeidet for å skape en plattform for alle som ønsker å lære seg praktisk sikkerhet. Ambisjonen er å gjøre konkurransen til Norges defacto plattform for å lære seg etisk hacking og praktisk informasjonssikkerhet.