Vellykket webinar om arbeidsrettslige problemstillinger pga Koronaviruset

Koronaviruset har på svært kort tid påført virksomheter i Norge og i verden store økonomiske tap og slik det utvikler seg vil de økonomiske konsekvensene øke i tiden fremover. Mange aktører rammes hardt og en må forvente at myndighetspålegg og sykdomsutbrudd blant annet vil påvirke levering av varer og tjenester til og fra den enkelte bedrift i tillegg til at det oppstår en rekke problemstillinger som man som arbeidsgiver og som styre og ledelse må ta stilling til og håndtere.

På webinaret foreleste Kristin Fjellby Grung fra ADVISO Advokatfirma AS flere sentrale rettslige problemstillinger som har oppstått som følge av utbruddet av koronaviruset.

Kristin belyste følgende arbeidsrettslige problemstillinger:

Permittering – Når kan du permittere som følge av Covid-19? Saksbehandling ved permittering og særlige frister mv. som følge av regjeringens tiltak.
Sykepenger og omsorgspenger – Plikter du å betale sykepenger/omsorgspenger (arbeidsgiverperioden) til ansatte i karantene eller ansatte som er hjemme pga stengte barnehager/skoler?
Arbeidsgivers styringsrett – Kan du pålegge hjemmekontor, nekte ansatte å reise, innføre redusert arbeidstid? Hvor langt kan du gå i å gjøre endringer i ansattes arbeidsoppgaver som følge av Covid-19.

Det var ca 50 deltakere, og det har kommet en rekke henvendelser i kjølvannet av webinaret, som tyder på at problemstillingen er en mange kjenner på i disse dager, som ikke er overraskende eller unaturlig. 

Neste webinar blir 1 april fra 12-13, med fokus på beredskapsledelse og er i samarbeid med vårt medlem Avento.

Forrige
Forrige

Atea kjører flere aktuelle webinar om sikkerhet og effektive digitale arbeidsmiljø

Neste
Neste

Bli med i arbeidsgruppa for bærekraftig varereise og sirkulærøkonomi!