På webinaret foreleste Kristin Fjellby Grung fra ADVISO Advokatfirma AS flere sentrale rettslige problemstillinger som har oppstått som følge av utbruddet av koronaviruset.

Kristin belyste følgende arbeidsrettslige problemstillinger:

Permittering – Når kan du permittere som følge av Covid-19? Saksbehandling ved permittering og særlige frister mv. som følge av regjeringens tiltak.
Sykepenger og omsorgspenger – Plikter du å betale sykepenger/omsorgspenger (arbeidsgiverperioden) til ansatte i karantene eller ansatte som er hjemme pga stengte barnehager/skoler?
Arbeidsgivers styringsrett – Kan du pålegge hjemmekontor, nekte ansatte å reise, innføre redusert arbeidstid? Hvor langt kan du gå i å gjøre endringer i ansattes arbeidsoppgaver som følge av Covid-19.

Det var ca 50 deltakere, og det har kommet en rekke henvendelser i kjølvannet av webinaret, som tyder på at problemstillingen er en mange kjenner på i disse dager, som ikke er overraskende eller unaturlig. 

Neste webinar blir 1 april fra 12-13, med fokus på beredskapsledelse og er i samarbeid med vårt medlem Avento. les mer om det her.