Sammen styrker vi arbeids- og næringslivet på Sunnmøre

NExTdigital er et nettverk som skaper møteplasser der nåtid møter fremtid, og der mennesker fra ulike virksomheter sammen finner løsninger på digitale utfordringer.

Vi er overbevist om at tverrfaglig samarbeid er en nøkkel til å lykkes i det digitale skiftet. Gjennom aktivt arbeid med kunnskapsheving og kompetansedeling på Sunnmøre, ønsker vi å bidra til et sterkt og fremtidsrettet næringsliv i vår region. 

Nettverket består av deltakere fra flere ulike bransjer, og er både private og offentlige aktører med ulik størrelse og profil. Vi står alle overfor felles problemstillinger knyttet til blant annet strategiske veivalg, effektivisering og innovasjon, og er overbevist om at vi er bedre sammen enn hver for oss. 

NExTdigital skal være en katalysator for kunnskap, og en arena for utveksling av erfaringer. Nettverket skal preges av en sterk tillitskultur, hvor man har trygghet til å dele både suksess og fiasko. Vi lærer av hverandre, av våre samarbeidspartnere, og av andre personer og organisasjoner. 

Les vår aktivitetsrapport fra 2019 her.

Bli bedre kjent med NExTdigital

Filmen varer drøye 20 minutter og forteller deg om hvorfor, hva og hvem om NExTdigital og våre medlemmer!

Historien

NExTdigital ble stiftet våren 2017, og var i utgangspunktet et samarbeid mellom teknologibedriftene DRIW, Viddal Automasjon, Avento, Racer og Tafjord. Formålet var å samarbeide om å finne best mulige digitale løsninger, samt å styrke og spre kunnskap om teknologimiljøet i regionen. Siden oppstarten har flere nye medlemmer kommet til, og NExTdigital har fått en tverrfaglig profil og et tydelig samfunnsoppdrag. Les mer om teamet og styret under fanen "Kontakt".
Vår kjernepartner

Vår kjernepartner

Gjennom generasjoner har mennesker på Nordvestlandet tatt sjanser og grepet muligheter. De har bidratt til å skape et levende lokalsamfunn og et godt næringsliv. Sparebanken Møre er en del av denne kulturen - de hører til her. Selskapet har vært pådrivere i samfunnsutviklingen og støttet lokale initiativ i over 170 år, og vi er utrolig fornøyde med at nettopp de har takket ja til å bli vår kjernepartner. Sparebanken Møre er det ledende finanshuset i Møre og Romsdal. Banken har over mange år bygget opp et stort kompetansemiljø relatert til person- og bedriftsmarkedet, samt aksje-, rente- og valutamarkedet. Sammen med dattersel­skapet Møre Eiendomsmegling AS er de en fullservicebank for personer, bedrifter og det offentlige i Møre og Romsdal. Banken har en sterk kredittrating både nasjonalt og internasjonalt.

Gå til sbm.no

Våre medlemmer

Per desember 2021 er det 22 medlemmer i NExTdigital. Styret har besluttet at vi ikke skal bli flere enn 30 medlemmer, for å holde fokus på oppfølging, kvalitet og være tett på medlemmene våre.

Ekornes ASA

Ekornes ASA

Ekornes er den største møbelprodusenten i Norden, med produkter som selges under merkenavnene Ekornes® Collection, Stressless®, Svane® og IMG™. Historien til Ekornes startet i 1934 da grunnleggeren Jens E. Ekornes startet produksjon av møbelfjærer ved J.E. Ekornes Fjærfabrikk i Sykkylven kommune på Sunnmøre. De første Stressless®-stolene ble lansert på det norske markedet i 1971.

Ekornes.no
Optimar AS

Optimar AS

Optimar designer og produserer robotiserte løsninger som gjør prosessering av fisk lettere, enklere, tryggere, renere og mer lønnsomt. Å ha omsorg for både kvalitet i håndtering av fisken og kundens behov har vært en sentral faktor i Optimars 80-års lange historie. Denne filosofien har gitt selskapet en posisjon som en sterk, kompetent og foretrukket leverandør.

Optimar.no
Adviso Advokatfirma AS

Adviso Advokatfirma AS

ADVISO er et rendyrket forretningsjuridisk advokatkontor på Sunnmøre. Selskapet har inngående kunnskap om næringslivet i vår region, og tilbyr forretningsjuridisk spisskompetanse til mellomstore og store bedrifter. ADVISO har som mål å være det beste miljøet for forretningsadvokater i regionen, og legger vekt på en selvforsterkende kultur med læring mellom ansatte.

Adviso.no
Sparebanken Møre

Sparebanken Møre

Sparebanken Møre er det ledende finanshuset i Møre og Romsdal. Selskapet har vært pådrivere i samfunnsutviklingen og har støttet lokale initiativ i over 170 år. Sparebanken Møre bidrar til å skape et levende lokalsamfunn og et godt næringsliv. Blant tiltakene er utdelingen av Teft-midler til lokale lag og organisasjoner, samt NÆRINGSTEFT, hvor gründere og nyskapere konkurrerer om å få 1 million kroner til å videreutvikle sin idé.

SBM.no
Ålesund Kommune

Ålesund Kommune

Ålesund kommune består av kommunedelene Haram, Sandøy, Skodje, Ørskog og Ålesund. Når kommunene slår seg sammen 1. januar 2020, har kommunen rundt 67 000 innbyggere. Bærekraft og nyskaping skal ligge til grunn for utviklinga i den nye kommunen, og det skal satses på innovasjon, samt styrking og utvikling av næringsliv og forsknings- og utdanningsinstitusjoner.

Nyealesund.no
Tafjord

Tafjord

TAFJORD er det største energiselskapet på Nord-Vestlandet og har siden etableringen i 1917 vært aktive pådrivere for en god samfunnsutvikling i regionen vår. Selskapets virksomhet omfatter vannkraftproduksjon, strøm, telekom, energigjenvinning og kraftnett – alle avgjørende faktorer for en god nåtid og fremtid både for næringslivet rundt oss og for alle som bor her. Tafjord satser videre – med energi for fremtiden!

Tafjord.no
Avento

Avento

Avento er et IT-konsulentselskap som leverer rådgivning, systemutvikling og driftstjenester. Avento fokuserer primært på skreddersøm, men leverer også webløsninger og SharePoint-løsningen Briva. I 2017 slo Avento seg sammen med det digitale markedsføringsbyrået Racer, og ble med dette Nordvestlandets ledende teknologihus.

Avento.no
DRIW

DRIW

DRIW leverer digitale tjenester for distributører innen varehandel. DRIW har utviklet løsningen TRACE, som bruker automatisering, robotisering, AI og IOT til å sette logistikk i system. Samtidig forenkler systemet samhandligen og samarbeidet mellom mennesker og roboter. På denne måten gjøres komplekse prosesser enkle, og ting går av seg selv.

Driw.no
Sunnmørsposten

Sunnmørsposten

Sunnmørsposten er det største mediehuset mellom Bergen og Trondheim, og har hovedkontor i Ålesund. Dekningsområdet er 25 kommuner i Nordvest: Sandøy, Midsund, Vestnes, Ørskog, Skodje, Haram, Stordal, Norddal, Ålesund, Sula, Giske, Hareid, Sykkylven, Stranda, Ørsta, Volda, Vanylven, Ulstein, Herøy, Sande, Selje, Vågsøy, Hornindal, Stryn og Eid.

SMP.no
NTNU

NTNU

NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik. NTNU har teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde

NTNU.no
Atea

Atea

Atea finnes i syv land i Norden og Baltikum, har ca. 6 900 medarbeidere, er markedsleder i Norden og Baltikum, og er den tredje største IT-infrastrukturleverandøren i Europa. I Norge har selskapet rundt 1650 ansatte, fordelt på 24 avdelinger i hele landet.

Atea.no
OSC / Augment City

OSC / Augment City

OSC er verdens mest avanserte leverandør av simulatorer for ankerhåndtering og plattformforsyningsfartøyoperasjoner. Augment City bygger på denne teknologien: Digital tvilling - de simulerer morgendagens by i dag.

Augmentcity.no
Jets Vacuum

Jets Vacuum

Jets Vacuum AS er et globalt selskap som utvikler, produserer og selger vakuumtoalett, vakuumsystem og renseanlegg. Selskapet er et ekte Sunnmørsk industrieventyr, med opphav i den maritime klynga og hovedkontor på Hareid.

Jetsgroup.com
Tussa

Tussa

Tussa er et ledende energi- og kommunikasjonskonsern med hovedkontor i Ørsta kommune og rundt 200 ansatte innen kraftproduksjon, kraftomsetning, IKT og installasjon. Selskapet leverer ren, fornybar energi fra 22 vannkraftverk, fibernett i alle de syv kommunene på Søre Sunnmøre, IT-tjenester fra eget datasenter, og installasjonstjenester til private og bedrifter.

Tussa.no
Mittet AS

Mittet AS

Mittet AS sin virksomhet er basert på bearbeiding av syntetfiber til tekniske tekstilprodukter. Hovedområdene er produkter knyttet til ventilasjons- og møbelindustrien, samt spesialprodukter og tekniske tekstiler til ulike formål. Hovedkontoret ligger i Vegsund. Produksjon foregår i Vegsund, Mauseidvåg og Mosedis i Litauen, samt leieproduksjon i Tartu, Estland. Mittet AS har ca 70 ansatte, hvorav halvparten er i Norge.

Mittet.com
Møretrygd

Møretrygd

Møretrygd er forsikringsselskapet for Nordvestlandet. Selskapet legger sin stolthet i å kjenne sine kunder som strekker seg ut over hele regionen, med kontorer i Ålesund, Fosnavåg, Volda og agentkontor i Nordfjord, Sogn og Sunnfjord. Kundene til Møretrygd er rederi, bedrifter, gårdbrukere og private. Produktene er komplette forsikringsløsninger som dekker kundene sine behov - god dekning til konkurransedyktige priser. Alle kundene har sin personlige rådgiver med spisskompetanse på sitt forsikringsområde. Møretrygd har fokus på samarbeid og å løfte digital kompetanse både for sine ansatte og for regionen.

Moretygd.no
Slettvoll AS

Slettvoll AS

Møbler fra Slettvoll produseres av dyktige håndverkere på vestkysten av Norge. Kolleksjonen selges hos 19 Slettvoll-butikker i Norge, Sverige og Danmark. Med trente blikk, erfarne hender og øye for detaljer lager dyktige håndverkere hvert eneste møbel med kvalitet til fingerspissene.

Slettvoll.no
Yapril AS

Yapril AS

Yapril er en totalleverandør av rekrutteringstjenester og jobber regionalt, nasjonalt og globalt.

Yapril.no
Furuno Norge AS

Furuno Norge AS

Furuno har hovedkontor i Japan og er verdensledende leverandør av skipselektronikk. Furuno er kjent for sin gode kvalitet og sitt store servicenettverk. Furuno har datterbedrifter og salgs- og service representanter over hele verden, hovedkontoret i Norge er basert i Ålesund. Det hele begynte med utvikling og salg av ekkolodd, men aller mest er nok Furuno kjent for sine eksepsjonelle radarer.

Furuno.no
Spilka Solutions

Spilka Solutions

Spilka ble etablert i 1933, og er nok mest kjent som verdens ledende leverandør av komplette systemløsninger for produksjon av utadslående vinduer. I dag omfatter Spilka Group selskapene Spilka Industri, Spilka Building Solutions, Spilka International, Vello og Windtec. Konsernet tilbyr i dag en rekke ulike produkter til ulike markeder, men hovedområdet er fortsatt systemløsninger for produksjon av utadslående vinduer og vindusdører. Produksjon foregår på Emblem, Blindheim og Håhjem i Ålesund kommune, og vi er opptatt av bærekraftig næringsutvikling med industrialisert produksjon i Norge.

Spilka.com
Wattn

Wattn

Wattn er det største strømselskapet på Nordsvestlandet. Gjennom smarte digitale løsninger får våre kunder full oversikt og kontroll over eget strømforbruk. Et smartere strømforbruk reduserer ikke bare strømregningen, det er også supert for miljøet! Vi har 50 ansatte fordelt på sju lokasjoner. Ta gjerne kontakt med oss for en liten prat.

Wattn.no
FLAKK GRUPPEN

FLAKK GRUPPEN

FLAKK GRUPPEN er et familieeid konsern med hovedkontor i Ålesund. Gruppen har ca. 850 ansatte og rundt 38 selskaper og lokasjoner rundt om i verden.

Flakk.no

Samarbeidspartnere

Pir

Pir

Pir Cowork åpner i august 2021 og blir Ålesunds første coworking space. Pir Invest består av folk som har startet og utviklet selskaper selv og som ønsker å være med å bygge det nye næringslivet i regionen. Investormiljøet kan bidra med både kapital og kompetanse til tidlig-fase selskaper, slik at de får realisere sitt vekstpotensiale.

Les mer