Sammen styrker vi arbeids- og næringslivet på Sunnmøre

NExTdigital er et nettverk som skaper møteplasser der nåtid møter fremtid, og der mennesker fra ulike virksomheter sammen finner løsninger på digitale utfordringer.

Vi er overbevist om at tverrfaglig samarbeid er en nøkkel til å lykkes i det digitale skiftet. Gjennom aktivt arbeid med kunnskapsheving og kompetansedeling på Sunnmøre, ønsker vi å bidra til et sterkt og fremtidsrettet næringsliv i vår region. 

Nettverket består av deltakere fra flere ulike bransjer, og er både private og offentlige aktører med ulik størrelse og profil. Vi står alle overfor felles problemstillinger knyttet til blant annet strategiske veivalg, effektivisering og innovasjon, og er overbevist om at vi er bedre sammen enn hver for oss. 

NExTdigital skal være en katalysator for kunnskap, og en arena for utveksling av erfaringer. Nettverket skal preges av en sterk tillitskultur, hvor man har trygghet til å dele både suksess og fiasko. Vi lærer av hverandre, av våre samarbeidspartnere, og av andre personer og organisasjoner. 

Les vår aktivitetsrapport fra 2019 her.


BLI BEDRE KJENT MED VÅR KOLBINGSMAGIKER NISHANI
 :)

Bli bedre kjent med NExTdigital

Filmen varer knappe 30 minutter og forteller deg om hvorfor, hva og hvem om NExTdigital og våre medlemmer!

Historien

NExTdigital ble stiftet våren 2017, og var i utgangspunktet et samarbeid mellom teknologibedriftene DRIW, Viddal Automasjon, Avento, Racer og Tafjord. Formålet var å samarbeide om å finne best mulige digitale løsninger, samt å styrke og spre kunnskap om teknologimiljøet i regionen. Siden oppstarten har flere nye medlemmer kommet til, og NExTdigital har fått en tverrfaglig profil og et tydelig samfunnsoppdrag. Les mer om teamet og styret under fanen "Kontakt".

Vår hovedsamarbeidspartnere

tafjord_sta-__ende_logo_cmyk.jpgTAFJORD - med energi for fremtiden!

Konsernet TAFJORD driver sin virksomhet innen fire områder; vannkraft, energigjenvinning, telekom og kraftnett. De ønsker å bli oppfattet som den organisasjonen som virkelig tenker fremover og legger forholdene til rette for videre utvikling i regionen.

Pålitelig - engasjert - nyskapende

SBM_Hovedlogo_Positiv_RGB@2x.png

Gjennom mer enn 175 år har mennesker på Nordvestlandet tatt sjanser og grepet muligheter.
De har bidratt til å skape et levende lokalsamfunn og gode levekår for befolkningen.

Våre medlemmer

Per juni 2022 er det 22 medlemmer i NExTdigital. Styret har besluttet at vi ikke skal bli flere enn 30 medlemmer, for å holde fokus på oppfølging, kvalitet og være tett på medlemmene våre.

Ekornes ASA

Ekornes ASA

Ekornes er den største møbelprodusenten i Norden, med produkter som selges under merkenavnene Ekornes® Collection, Stressless®, Svane® og IMG™. Historien til Ekornes startet i 1934 da grunnleggeren Jens E. Ekornes startet produksjon av møbelfjærer ved J.E. Ekornes Fjærfabrikk i Sykkylven kommune på Sunnmøre. De første Stressless®-stolene ble lansert på det norske markedet i 1971.

Ekornes.no
Optimar AS

Optimar AS

Optimar designer og produserer robotiserte løsninger som gjør prosessering av fisk lettere, enklere, tryggere, renere og mer lønnsomt. Å ha omsorg for både kvalitet i håndtering av fisken og kundens behov har vært en sentral faktor i Optimars 80-års lange historie. Denne filosofien har gitt selskapet en posisjon som en sterk, kompetent og foretrukket leverandør.

Optimar.no
Adviso Advokatfirma AS

Adviso Advokatfirma AS

ADVISO er et rendyrket forretningsjuridisk advokatkontor på Sunnmøre. Selskapet har inngående kunnskap om næringslivet i vår region, og tilbyr forretningsjuridisk spisskompetanse til mellomstore og store bedrifter. ADVISO har som mål å være det beste miljøet for forretningsadvokater i regionen, og legger vekt på en selvforsterkende kultur med læring mellom ansatte.

Adviso.no
Sparebanken Møre

Sparebanken Møre

Sparebanken Møre er det ledende finanshuset i Møre og Romsdal. Selskapet har vært pådrivere i samfunnsutviklingen og har støttet lokale initiativ i over 170 år. Sparebanken Møre bidrar til å skape et levende lokalsamfunn og et godt næringsliv. Blant tiltakene er utdelingen av Teft-midler til lokale lag og organisasjoner, samt NÆRINGSTEFT, hvor gründere og nyskapere konkurrerer om å få 1 million kroner til å videreutvikle sin idé.

SBM.no
Ålesund Kommune

Ålesund Kommune

Ålesund kommune består av kommunedelene Haram, Sandøy, Skodje, Ørskog og Ålesund. Når kommunene slår seg sammen 1. januar 2020, har kommunen rundt 67 000 innbyggere. Bærekraft og nyskaping skal ligge til grunn for utviklinga i den nye kommunen, og det skal satses på innovasjon, samt styrking og utvikling av næringsliv og forsknings- og utdanningsinstitusjoner.

Nyealesund.no
Tafjord

Tafjord

TAFJORD er det største energiselskapet på Nord-Vestlandet og har siden etableringen i 1917 vært aktive pådrivere for en god samfunnsutvikling i regionen vår. Selskapets virksomhet omfatter vannkraftproduksjon, strøm, telekom, energigjenvinning og kraftnett – alle avgjørende faktorer for en god nåtid og fremtid både for næringslivet rundt oss og for alle som bor her. Tafjord satser videre – med energi for fremtiden!

Tafjord.no
Avento

Avento

Avento er et IT-konsulentselskap som leverer rådgivning, systemutvikling og driftstjenester. Avento fokuserer primært på skreddersøm, men leverer også webløsninger og SharePoint-løsningen Briva. I 2017 slo Avento seg sammen med det digitale markedsføringsbyrået Racer, og ble med dette Nordvestlandets ledende teknologihus.

Avento.no
Solwr

Solwr

Solwr leverer morgendagens logistikk- og automasjonsløsninger til handelsbransjen. De er spesielt sterke innen ERP-software, integrasjon, automasjon og robotikk. Gjennom ERP-plattformen Trace gir de kundene kontroll på varereisen gjennom effektiv ordre-, lager- og distribusjonsstyring. Lagerrobotene Sort™ og Grab™ sørger også for store effektiviserings- og HMS-gevinster.

Solwr.com
Sunnmørsposten

Sunnmørsposten

Sunnmørsposten er det største mediehuset mellom Bergen og Trondheim, og har hovedkontor i Ålesund. Dekningsområdet er 25 kommuner i Nordvest: Sandøy, Midsund, Vestnes, Ørskog, Skodje, Haram, Stordal, Norddal, Ålesund, Sula, Giske, Hareid, Sykkylven, Stranda, Ørsta, Volda, Vanylven, Ulstein, Herøy, Sande, Selje, Vågsøy, Hornindal, Stryn og Eid.

SMP.no
NTNU

NTNU

NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik. NTNU har teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde

NTNU.no
Atea

Atea

Atea finnes i syv land i Norden og Baltikum, har ca. 6 900 medarbeidere, er markedsleder i Norden og Baltikum, og er den tredje største IT-infrastrukturleverandøren i Europa. I Norge har selskapet rundt 1650 ansatte, fordelt på 24 avdelinger i hele landet.

Atea.no
OSC / Augment City

OSC / Augment City

OSC er verdens mest avanserte leverandør av simulatorer for ankerhåndtering og plattformforsyningsfartøyoperasjoner. Augment City bygger på denne teknologien: Digital tvilling - de simulerer morgendagens by i dag.

Augmentcity.no
Jets Vacuum

Jets Vacuum

Jets Vacuum AS er et globalt selskap som utvikler, produserer og selger vakuumtoalett, vakuumsystem og renseanlegg. Selskapet er et ekte Sunnmørsk industrieventyr, med opphav i den maritime klynga og hovedkontor på Hareid.

Jetsgroup.com
Tussa

Tussa

Tussa er et ledende energi- og kommunikasjonskonsern med hovedkontor i Ørsta kommune og rundt 200 ansatte innen kraftproduksjon, kraftomsetning, IKT og installasjon. Selskapet leverer ren, fornybar energi fra 22 vannkraftverk, fibernett i alle de syv kommunene på Søre Sunnmøre, IT-tjenester fra eget datasenter, og installasjonstjenester til private og bedrifter.

Tussa.no
Mittet AS

Mittet AS

Mittet AS sin virksomhet er basert på bearbeiding av syntetfiber til tekniske tekstilprodukter. Hovedområdene er produkter knyttet til ventilasjons- og møbelindustrien, samt spesialprodukter og tekniske tekstiler til ulike formål. Hovedkontoret ligger i Vegsund. Produksjon foregår i Vegsund, Mauseidvåg og Mosedis i Litauen, samt leieproduksjon i Tartu, Estland. Mittet AS har ca 70 ansatte, hvorav halvparten er i Norge.

Mittet.com
Granne forsikring

Granne forsikring

Granne er forsikringsselskapet for Nordvestlandet. Selskapet legger sin stolthet i å kjenne sine kunder som strekker seg ut over hele regionen, med kontorer i Ålesund, Fosnavåg, Volda og agentkontor i Nordfjord, Sogn og Sunnfjord. Kundene til Granne er rederi, bedrifter, gårdbrukere og private. Produktene er komplette forsikringsløsninger som dekker kundene sine behov - god dekning til konkurransedyktige priser. Alle kundene har sin personlige rådgiver med spisskompetanse på sitt forsikringsområde. Granne forsikring har fokus på samarbeid og å løfte digital kompetanse både for sine ansatte og for regionen.

Granne.no
Slettvoll AS

Slettvoll AS

Møbler fra Slettvoll produseres av dyktige håndverkere på vestkysten av Norge. Kolleksjonen selges hos 19 Slettvoll-butikker i Norge, Sverige og Danmark. Med trente blikk, erfarne hender og øye for detaljer lager dyktige håndverkere hvert eneste møbel med kvalitet til fingerspissene.

Slettvoll.no
Yapril AS

Yapril AS

Yapril er en totalleverandør av rekrutteringstjenester og jobber regionalt, nasjonalt og globalt.

Yapril.no
Furuno Norge AS

Furuno Norge AS

Furuno har hovedkontor i Japan og er verdensledende leverandør av skipselektronikk. Furuno er kjent for sin gode kvalitet og sitt store servicenettverk. Furuno har datterbedrifter og salgs- og service representanter over hele verden, hovedkontoret i Norge er basert i Ålesund. Det hele begynte med utvikling og salg av ekkolodd, men aller mest er nok Furuno kjent for sine eksepsjonelle radarer.

Furuno.no
Spilka Solutions

Spilka Solutions

Spilka ble etablert i 1933, og er nok mest kjent som verdens ledende leverandør av komplette systemløsninger for produksjon av utadslående vinduer. I dag omfatter Spilka Group selskapene Spilka Industri, Spilka Building Solutions, Spilka International, Vello og Windtec. Konsernet tilbyr i dag en rekke ulike produkter til ulike markeder, men hovedområdet er fortsatt systemløsninger for produksjon av utadslående vinduer og vindusdører. Produksjon foregår på Emblem, Blindheim og Håhjem i Ålesund kommune, og vi er opptatt av bærekraftig næringsutvikling med industrialisert produksjon i Norge.

Spilka.com
Wattn

Wattn

Wattn er det største strømselskapet på Nordsvestlandet. Gjennom smarte digitale løsninger får våre kunder full oversikt og kontroll over eget strømforbruk. Et smartere strømforbruk reduserer ikke bare strømregningen, det er også supert for miljøet! Vi har 50 ansatte fordelt på sju lokasjoner. Ta gjerne kontakt med oss for en liten prat.

Wattn.no
FLAKK GRUPPEN

FLAKK GRUPPEN

FLAKK GRUPPEN er et familieeid konsern med hovedkontor i Ålesund. Gruppen har ca. 850 ansatte og rundt 38 selskaper og lokasjoner rundt om i verden.

Flakk.no
ÅRIM | Bingsa

ÅRIM | Bingsa

Bingsa Gjenvinning ble omdannet til aksjeselskap fra juni 2019 og gjennomgikk de to påfølgende årene en solid snuoperasjon i driften. Fra 1. januar 2022 samlet Bingsa Gjenvinning og ÅRIM seg i et nytt miljøselskap. Selskapet er et kompetansesenter som legger vekt på miljøvennlig og effektiv drift. Samlet er vi et av nordvestlandets største miljøselskap og en totalleverandør innen avfallsløsninger for nærings- og husholdningskunder. Selskapet er eid av Ålesund, Giske, Sula, Fjord, Vestnes, Sykkylven og Stranda kommune.

Årim |Bingsa.no

Strategiske samarbeidspartnere

Pir

Pir

For de som våger å ta et sprang, som er modige nok til å mislykkes – og ofte lykkes Pir er bygget for gründere av gründere, og vi er drevet av et oppriktig ønske om å se folk trives. Dette er grunnen til at vi er fullt forpliktet til å skape et miljø der folk lærer av hverandre og inspirerer hverandre til å gå enda lenger, både i sine egne prosjekter og for sine medarbeidere. Med gjennomtenkt vurdering av hva moderne individer kan dra nytte av når de bygger og skalerer virksomheten sin, spesialiserer vi oss på distinkte elementer: plass, fellesskap, innhold, finansiering og gjestfrihet. Gjennom disse elementene legger vi til rette for kreativt potensial, presser på for bærekraftig fremgang og streber etter å påkalle positiv endring. I dag, i morgen - hver dag.

Les mer
TEFT-lab

TEFT-lab

TEFT-lab er et knutepunkt for forskning og utvikling innen tjenesteinnovasjon, entreprenørskap, finans og teknologi. Her utforsker vi mulighetene det teknologiske skiftet byr på, og deltar aktivt i utdanning, forskning, nyskaping og formidling i skjæringspunktet økonomi og teknologi.

Les mer
Næringsforeningen

Næringsforeningen

Næringsforeningen - Ålesundregionen har eksistert siden 1847 og er en av Norges eldste næringsforeninger. Vi jobber på tvers av bransjer for felles beste, og har i dag en medlemsmasse på ca. 230 medlemmer fra næringslivet i regionen. Vi jobber med å fremme næringslivets interesser, og å sikre at regionen har de kvaliteter som gjør at folk ønsker å bo og arbeide her. Vi er en medlemsorientert, samfunnsbevisst aktør, og vi legger til rette for nettverksbygging gjennom våre møteplasser; konferanser, seminarer og frokostmøter. Vi setter også fokus på regionens næringsliv gjennom kommunikasjon som nyhetsbrev og tilstedeværelse i sosiale medier. Næringsforeningen deltar også i ulike forum som arbeider med næringspolitiske spørsmål.

Les mer